En försenad och förbannad reflektion över dagens Sverige

Jag blev nyss jävligt upprörd. En månad för sent förvisso, men ändå.

Sedan jag och Lars kom hem från Frankrike så har jag inte hunnit komma ifatt till vardagen förrän idag. Nu är lägenheten nästan helt städad, allt är uppackat, olika sorters chutney står på kokning och Lars läser ikapp alla DN som låg på hallmattan när vi kom hem.

Nu läste han numret om det förbannade kronprinsessebröllopet. Ja, jag vet att det är gamla nyheter och för sent att uppröras. Men bröllopet kostade enligt DN 20 miljoner kr. 10 miljoner av dem var skattefinansierade. TIO MILJONER SKATTEFINANSIERADE TILL ETT JÄVLA SKITJIPPO(och Dannes familj fick inte ens bo på slottet).

När Gudrun Schyman brände 100 000 kr på en grill upprördes hela Sverige. ”Så kan man inte göra, man kan ge pengarna till bättre behövande.” Och så vidare och så vidare i evigheters evigheter. Jag såg på debatt från Almedalen där ensamstående arbetarklassmorsor var förbannade och ledsna och tyckte att de kunde ha gjort så mycket bra med 100 000 kr. Och det hade dom säkert. Men det var Gudruns pengar, vilka hon hade fått som gåva.

Vickan däremot bränner tio miljoner kronor, inte på grill – men på fest och baluns och klänningar och andra världsliga ting. Inte på att slå ett slag för jämställdheten inte. Men det är okej. Man får bränna pengar på skitbröllop som ingen får ut något vettigt av. Möjligtvis fick två personer ut något av bröllopet. Men det är inte ens säkert det.

Tänk vad de ensamstående arbetarklassmammorna hade kunnat göra för 10 miljoner kr. 10 miljoner kr som var deras från första början. Men så är det i Sverige – mycket vill ha mer och får mer. Den som har lite får inget. Inte ens alltid socialbidrag.

Men kungligheter ska vi ha och betala för så klart… Dom kan vi ju se på TV ibland och då var det ju värt pengarna? Vem vill se fattiga arbetarklassmorsor på TV liksom?

Slutsats:

Vickan lägger 10 miljoner skattepengar på fest – okej.

Gudrun lägger 100 000 kr egna pengar på jämställdheten – inte okej

Annonser

2 reaktioner till “En försenad och förbannad reflektion över dagens Sverige”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s