nationale 7

Sen jag skrev sist har det väl gått en vecka. Nu sitter jag salongsberusad med ett glas rött vin och min gode broders dator i Biscarrosse, på franska västkusten. Här doftar det av tall och sand, förutom vinden hörs vågornas brus. Idag har jag försökt lära Lars att surfa. Jag var en dålig lärare, imorgon tar Eriks surfskola vid.

Här är ett försök till att recognosera (jovisst, man har ju blivit kontinental sen sist) den gångna veckan….

Jag började stolpa upp,det gick åt helvete. Skit samma.

Vi åkte efter en härlig dag i staden Troyes till Clermont-Ferrand och skulle bestiga den gamla vulkanen Puy De Dôme. Det regnade, vi kom fram vid tio och slog upp vårt tält. Vid åtta gick vi upp utan att ha sovit någonting, dyngsura och åt crêpes på en restaurang. Efter ett besök på ett internetcafé bestämde vi oss för att åka till Rivieran, bara 35 mil söderut. Sagt och gjort. Vi tog bilen och upplevde kanske den vackraste vägsträckan i världen. Någon har ju enligt Lars utnämnt E4:an utmed vätterstranden till Europas vackraste motorväg. Bullshit! Chatêau på chatêau, på bergskedjor i rött, orange, brun och svart. Sandsten och vassa klippor, får, getter, ost, vin. Efter att ha spontanstannat till i en medeltida by åkte vi till Mèze, för att bestämma oss att åka lite till, till Bouzigues. En liten håla, en blandning av lyx och bonnighet. Som ett slags Särö, men på Rivieran. Där åt vi sniglar och musslor och creme bruléer och drack mängder med rosé. Det har vi hört att man ska göra på rivieran. Där blev vi i tre dagar och det var underbart.

Sen stack vi vidare till Carcassonne. En annan är ju tokig i spelet och kunde inte låta bli den gamla medeltidsborgen när vi var i närheten. Det var fint, men dessvärre som Gamla Stan i Stockholm upphöjt till 15. Där föll vi nästan i turistfällorna och var väldigt sugna på att köpa riddarrustningar, små, sexiga gothiska älvor och handgjorda tvålar och godisar. Men vi höll oss och lämnade borgen med enbart två vykort inköpta.

Efter Carcassonne började de dåliga besluten. Eller DET DÅLIGA BESLUTET. Singularis. Vi åkte till Andorra. Kalla det gärna Kukdorra, Fittdorra, Rövdorra , eller valfritt könsord-dorra. 2 grader celcius. Visserligen mäktiga berg, men som förtogs av flygplatskänslan. Allt byggt de senaste trettio åren. Allt tax free. Bara fashion, parfym, cigg och sprit. Vi sov där, köpte sprit, ofrivilligt visserligen. Men vi kunde inte låta bli. Vi tankade också bilen, 90 eurocent litern. Sen drog vi tillbaka till Frankrike. Ljuva, vackra Frankrike. Vive la France!!

Via Frankrike drog vi till Spanien och San Sebastián. Där bråkade vi en jävla massa på kvällen när vi kom fram. Mest för att vi var trötta efter att ha kört ungefär 300 mil tills dess och bara en gång stannat i mer än ett dygn. Men vi skärpte oss efter att ha ätit lite rått kött. Vi beställde kött och antog att det skulle vara tillagat, men icke. Dagen efter, när vi vaknade torra, varma och lyckliga i Spanien var alla kalla och regniga miussöden som bortblåsta. Vi fick äntligen bestiga ett berg, ett litet ett med en Jesus-staty på toppen, men jag hade träskorna på, så det var jobbigt nog. Därifrån var utsikten över det spanska höglandet överväldigande. Vi älskade kusten, värmen och staden. Efter älskandet gick vi ner till ett torg och åt sanslöst dyr paëlla och drack cava. Livet lekte. Efter en spansk heldag längtade vi tillbaka till fraternitén i Frankrike och drog 15 mil norrut, till Biscarrosse, där vi nu befinner oss i en villa som min bror, hans fru och deras vänner har hyrt. På en bar såg vi Frankrikes VM-dröm dö. Det var en sorglig tillställning, men nu är alla glada igen. Jag kan inte förklara hur härligt det är att vara stilla i några dagar. Här firar vi midsommar och fortsätter det planlösa supandet, läsandet, solandet och badandet. Sen drar vi till Paris och sen hem. Jag börjar jobba om en och en halv vecka. Hu!

Annonser

One thought on “nationale 7”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s